Dirigent

 

Sinds 2008 is Daniel Rouwkema (1974) onze enthousiaste dirigent. We hebben hem leren kennen als een vlotte jongeman, die flink vaart zet achter de repetities, maar steevast een grapje tussen zijn opmerking door maakt om de sfeer ten goede te laten komen.

Al tijdens zijn studie kwam Daniel Rouwkema in aanraking met de Engelse koorstijl en het Roder Jongenskoor. Bij oprichter Bouwe Dijkstra ontving hij zanglessen en vervolgens volgde hij lessen bij Klaziene van der Vinne. Bij Stephen Cleobury (King's College Cambridge) en de bekende componist en dirigent John Rutter volgde hij masterclasses.

Na enkele jaren als freelance-dirigent in Noord Nederland gewerkt te hebben werkte hij bijna 5 jaar met succes in het Verenigd Koninkrijk, hier bekwaamde hij zich in het werken en vormen van kinderstemmen. In Chester Cathedral werkte hij als Tenor Lay-Clerk en assistent en vervolgens werd hij  (als eerste Nederlander) benoemd als Director of Music bij Saint George's Church te Belfast.
In de laatste hoedanigheid werkte hij samen met David Hill (St John's College Cambridge) en Barry Rose (St Paul's Cathedral London). 

Momenteel is Daniel artistiek leider/dirigent van Choral Voices te Groningen, Vocaal Ensemble Magnificat te Emmen, Koorvereniging Concertante te Voorburg en Schola Davidica te Utrecht.


Naast eerder genoemde werkzaamheden maakt hij tijd vrij om koormuziek te componeren. Zijn werken worden regelmatig uitgevoerd en opgenomen op radio, TV en CD en zijn uitgegeven bij diverse uitgeverijen in Europa, ook is er werk van Daniel opgenomen in het vorig jaar verschenen Nieuwe Liedboek van de Kerken.
In de afgelopen paar jaar verschenen er twee  CD's met eigen werk en bewerkingen  van zijn kamerkoor Canticum Groninghae.
Tevens treedt hij regelmatig op als jurylid bij concoursen voor het Koninklijke Nederlands Zangers Bond. 

Meer weten over Daniel, bezoek de website http://www.danielrouwkema.nl